­

 Πρόσφατη μελέτη στις Κάτω Χώρες δείχνει ότι η κηπουρική μπορεί να καταπολεμήσει το άγχος ακόμα καλύτερα από άλλες χαλαρωτικές δραστηριότητες αναψυχής.

 Ανακούφιση από άγχος

Αφού ολοκληρώθηκε μια αγχωτική εργασία, δύο ομάδες ανθρώπων κλήθηκαν να διαβάσουν σε εσωτερικούς χώρους ή στον κήπο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, η ομάδα του κήπου ανέφερε ότι ήταν σε καλύτερη διάθεση από την ομάδα ανάγνωσης, και είχαν επίσης χαμηλότερα επίπεδα της κορτιζόλης της ορμόνης του στρες.

Καλύτερη ψυχική υγεία

Η αβίαστη προσοχή της κηπουρικής μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στη βελτίωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης.

 

 

Άσκηση

Η κηπουρική σας βγάζει στον καθαρό αέρα και στον ήλιο, επίσης το αίμα σας κινείται.

Η υγεία του εγκεφάλου

Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η σωματική δραστηριότητα που σχετίζεται με την κηπουρική μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί ο κίνδυνος ανάπτυξης άνοιας.
Δύο ξεχωριστές μελέτες που ακολούθησαν τους ανθρώπους της δεκαετίας του '60 και του '70 για διάστημα έως και 16 ετών διαπίστωσαν ότι όσοι καλλιεργούσαν τακτικά είχαν 36% εώς 47% χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας από τους μη κηπουρούς, ακόμη και όταν υπήρχαν διάφοροι άλλοι παράγοντες υγείας υπόψη.
Αυτά τα ευρήματα δεν είναι καθόλου οριστικά, αλλά υποδηλώνουν ότι ο συνδυασμός σωματικής και πνευματικής δραστηριότητας που εμπλέκεται στην κηπουρική μπορεί να έχει θετική επίδραση στο μυαλό.
Και για τους ανθρώπους που ήδη βιώνουν ψυχική παρακμή, ακόμη και μόνο περπατώντας σε έναν κήπο μπορεί να είναι θεραπευτική. Πολλά σπίτια κατοικιών για άτομα με άνοια έχουν τώρα περιπλάνηση στους κήπους τους, έτσι ώστε οι κάτοικοι με νόσο του Αλτσχάιμερ ή άλλα γνωστικά προβλήματα να μπορούν να περπατούν μέσα τους χωρίς να χαθούν.

Τα αξιοθέατα, οι μυρωδιές και οι ήχοι του κήπου λέγεται ότι προάγουν τη χαλάρωση και μειώνουν το άγχος.

Έχετε ερωτήσεις;  Καλέστε μας στο  693 818 5082
­